Verbouwen

Een verbouwing is een bouwkundige wijziging aan een bestaand gebouw. Dit kan een uitbreiding zijn, maar ook een gewijzigde indeling. Zo is een bijkeuken aan een huis bouwen een verbouwing, maar ook het plaatsen van een nieuwe badkamer. Een grondige verbouwing is een renovatie.

Verbouwen betekent investeren, maar gelukkig verdient u dit in bijna alle gevallen ook weer terug. Zoals gezegd kan een verbouwing ervoor zorgen dat u juist kosten bespaart, bijvoorbeeld omdat uw huis beter geïsoleerd is en uw energierekening daardoor lager. Bovendien zorgt een verbouwing ook voor meerwaarde. Als u uw woning wilt verkopen, kunt u een hogere vraagprijs hanteren wanneer uw woning modern en netjes afgewerkt is.

Veel mensen die gaan verbouwen, doen dit om hun huis te moderniseren. Natuurlijk zorgt dit ervoor dat uw woning er direct mooier op wordt, en bovendien biedt een modern huis vaak ook meer wooncomfort! Aanpassingen waar u aan kunt denken, zijn het plaatsen van kunststof kozijnen of kunststof schuifpuien. Ramen en deuren springen altijd direct in het oog, en kunnen allesbepalend zijn voor de totale uitstraling van een huis. Tegelijkertijd kunt u op termijn besparen wanneer u uw woning moderniseert. Kunststof kozijnen staan bijvoorbeeld bekend om hun goede isolatievermogen. Met dit type kozijnen zult u uiteindelijk dus besparen op uw stookkosten.