Kozijnen op maat in kunststof of aluminium

Kunststof kozijnen isoleren zeer goed, wat als voordeel heeft dat u flink kunt besparen op uw stookkosten. Deze besparing kan oplopen tot wel € 250 per jaar! De kozijnen zijn namelijk voor een groot deel hol van binnen. Deze holte bevat stilstaande lucht, die voor isolatie zorgt. In de holte staan ‘schotjes’ die kamers vormen in de kunststof kozijnen. Deze kamers zorgen voor de goede isolatie van kunststof kozijnen. Over het algemeen geldt, hoe meer kamers, des te beter de isolatie.

Een ander voordeel van kunststof kozijnen ten opzichte van bijvoorbeeld houten kozijnen, is dat kunststof kozijnen nauwelijks onderhoud vragen. De kozijnen zijn kleurvast en hoeven niet geschilderd te worden. Ook zijn de kunststof kozijnen tegenwoordig bestand tegen alle weersomstandigheden en de kleur zal dan ook niet vaal worden. Het enige wat u hoeft te doen is de raamkozijnen af en toe met een natte doek afnemen. Naast dat u minder werk heeft, zijn kunststof kozijnen ook zeer goedkoop in gebruik.

Kunststof kozijnen

Doorslaggevend voor kunststof kozijnen zijn de isolatiewaarde, het warme gevoel en de onderhoudsarme eigenschappen. De kunststof kozijnen met houtimitaties zijn niet van echt hout te onderscheiden. Er is zelf een aluminium-look voorhanden.

Aluminium kozijnen

(Slanke) aluminium kozijnen zijn uitermate geschikt voor grote raampartijen. Ze hebben een optimale isolatiewaarde en zijn beschikbaar in hoogwaardige kleurlakken met een hoge weerstand.

Kunststof kozijnen

De voordelen van kunststof kozijnen:

  • Uitstekende isolatiewaarden
  • Nauwelijks onderhoud
  • De uitstraling van houten kozijnen
  • Binnen en buiten een fraaie houtnerf
  • De ruimte om kleuren te combineren (binnen en buiten)